Case Study Detail
Language: Dutch
 

CARIBOU COFFEE
 

Company:
 Caribou Coffee
Sector:
 Consumentenartikelen


Ons bedrijf
De oprichters van het bedrijf, John en Kim Puckett, raakten geïnspireerd tijdens een reis naar het Denali National Park in Alaska. Zo werd Caribou Coffee het eerste grote Amerikaanse koffiehuis dat 100% koffie en espresso met het keurmerk van Rainforest Alliance Certified™ serveerde. Het hoofdkantoor en de koffiebranderij staan nog steeds in Minneapolis, maar het bedrijf heeft nu locaties overal in de Verenigde Staten en in meer dan twaalf internationale markten.

Probleem
Het beheer van de supply chain met behulp van spreadsheets beperkte Caribou in het bijhouden van de vraag. Het bedrijf wilde meer doen dan alleen maar basishandelingen op het gebied van bevoorrading. Het supply chain-team had behoefte aan meer nauwkeurige zichtbaarheid om efficiënter te worden, om de juiste voorraadniveaus te bereiken en om een uitstekende klantenservice te blijven bieden ondanks een hogere omzet.

Oplossing
Dankzij de inzet van Logility Voyager Solutions is het supply chain-team van Caribou Coffee volledig overgestapt van maandelijkse naar wekelijkse vraagplanning en prognoses. Het aantal producten is verdriedubbeld en er is een nieuwe productlijn gelanceerd, terwijl de afzetmarkt in het binnenland en in het buitenland is uitgebreid. Het team heeft gezorgd voor verbetering van de reactietijd, de doorloop van de inventaris en van het niveau van de klantenservice.

 

read the full case study >>
(external link)