eng
About   |   Newsletter
Demand & Supply Chain Management Evolution


     
Case Study Detail
Language: Dutch

CARIBOU COFFEE

 
 
 

Company:

 Caribou Coffee

Sector:  Consumentenartikelen
Tag:  
 
 


Ons bedrijf
De oprichters van het bedrijf, John en Kim Puckett, raakten geïnspireerd tijdens een reis naar het Denali National Park in Alaska. Zo werd Caribou Coffee het eerste grote Amerikaanse koffiehuis dat 100% koffie en espresso met het keurmerk van Rainforest Alliance Certified™ serveerde. Het hoofdkantoor en de koffiebranderij staan nog steeds in Minneapolis, maar het bedrijf heeft nu locaties overal in de Verenigde Staten en in meer dan twaalf internationale markten.

Probleem
Het beheer van de supply chain met behulp van spreadsheets beperkte Caribou in het bijhouden van de vraag. Het bedrijf wilde meer doen dan alleen maar basishandelingen op het gebied van bevoorrading. Het supply chain-team had behoefte aan meer nauwkeurige zichtbaarheid om efficiënter te worden, om de juiste voorraadniveaus te bereiken en om een uitstekende klantenservice te blijven bieden ondanks een hogere omzet.

Oplossing
Dankzij de inzet van Logility Voyager Solutions is het supply chain-team van Caribou Coffee volledig overgestapt van maandelijkse naar wekelijkse vraagplanning en prognoses. Het aantal producten is verdriedubbeld en er is een nieuwe productlijn gelanceerd, terwijl de afzetmarkt in het binnenland en in het buitenland is uitgebreid. Het team heeft gezorgd voor verbetering van de reactietijd, de doorloop van de inventaris en van het niveau van de klantenservice.

 

 

read the full case study >>
(external link)
  
 
 
Consult Logility Case Study in:
 Danish  English  French  German  Italian  Portuguese  Spanish

Other Case Study of
Logility
in Dutch
:

CLEMENT PAPPAS

CONTINENTAL MILLS

DOW CHEMICAL COMPANY

FARNELL INONE

FENDER MUSICAL INSTRUMENTS

FISHER SCIENTIFIC

INTERTAPE POLYMER GROUP

JARDEN CONSUMER SOLUTIONS (JCS)

KRAFT

LANCE

PINNACLE FOODS

POTLATCH CORPORATION

PPG INDUSTRIES, LTD.

RED WING SHOE COMPANY

ROCKLINE INDUSTRIES

SIGMA-ALDRICH

STANDARD MOTOR PRODUCTS

STANLEY BLACK AND DECKER

STE. MICHELLE WINE ESTATES

TIFFANY & CO.

VF CORPORATION

W.S. BADCOCK